24-Karat Gold Leaf 24-Karaat Goudblad: Eetbaar goud dat gebruikt kan worden op het gelaat en zelfs op de lippen.

A Algae Extract (Algae Extract 2) Algenextract (Algenextract 2): Een ander krachtig extract van zeemineralen dat alle huidtypes, zelfs een mature of een gevoelige huid, voedt, kalmeert en beschermt. Kan het vochtgehalte in de huid helpen verhogen en werkt tegelijkertijd ontstekingswerend en verbetert de kwaliteit van gevoelige huid. Helpt beschermen tegen de effecten van UV straling en vermindert de ontsteking ontstaan door zonnebrand.

Algae Extract Algenextract: Een mengeling van hoogstaande zeemineralen die de wenkbrauwen verzorgen en beschermen. Maakt de haartjes gezonder, zachter en beter te bewerken. Deze extracten verzorgen en beschermen ook wimpers om splitten en afbreken te verminderen.

Algae Algen: Een verdikkingsmiddel en antioxidant.

Aloe Leaf Extract Extract van aloëblad: (Eerste-hulp-plant) Een verbinding afkomstig uit het blad van de aloë plant. Er bestaan meer dan 300 soorten. In de geneeskunde wordt ze reeds meer dan 3000 jaar gebruikt en er wordt naar verwezen in de Bijbel. Het extract wordt gebruikt voor haar verzachtende werking in de cosmetische industrie. Hydrateert en kalmeert. De specifiek ontwikkelde en gezuiverde aloë vera in onze gel maakt de huid minder gevoelig dan ruwe gel.

Aqua Water: Gedeïoniseerd water

Arbutin Arbutine: een nieuw soort middel dat huidverkleuring tegengaat en tevens een bleekmiddel. Arbutine beschermt de huid tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen en onderdrukt de vorming van melanine pigment door de activiteit van Tyrosinase te verhinderen. Het is ook ontstekingswerend en antibacterieel. Reeds in de 18e eeuw werd Arbutine gebruikt in de geneeskunde tegen bacteriën. Arbutine wordt goed verdragen door de huid, veroorzaakt geen toxische effecten of neveneffecten. Arbutine is afkomstig uit de berendruif. Berendruif, van de botanische ericacae-familie, groeit in Europa, in het gematigde noorden van Azië en Noord-Amerika. . De bladeren worden gebruikt voor extractie

Ascorbyl Palmitate Ascorbine-palmitaat: Zout van ascorbinezuur dat gebruikt wordt als bewaarmiddel en antioxidant.

Avocado Oil Avocado olie: Hoog gehalte aan olie, vitamines A en C. Gebruikt in de volksgeneeskunde als afrodisiacum.

B Beeswax Bijenwas: Een natuurlijke gele of witte substantie uit de honingraat. Biedt uitstekende bescherming tegen bacteriën. Veganisten zullen producten met bijenwas willen vermijden.

Bisabolol Bisabolol: Een mirreachtige gomhars uit Afrikaanse bomen. Vermindert gevoeligheid en ontstekingen, werkt kalmerend en heeft vaatvernauwende eigenschappen. Wordt ook gebruikt als bewaarmiddel.

Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2 Bis-Diglyceryl Polyacyladipaat-2: Een mengeling van biologische plantaardige oliën.

Bismuth Oxychloride Bismutoxychloride: Ook bekend als ”synthetische parel” en komt voor in de aardkorst. Wordt gebruikt als verdikkingsmiddel, verhoogt dekking en glijdt als zijde over de huid.

Borage Seed Oil Bernagie-olie: Een kruidenextract met verzachtende eigenschappen. Rijk aan gamma linoleenzuur (GLA), een omega-6 vetzuur. Werkt ontstekingswerend en kan daardoor acne en rosacea verhelpen.

Boron Nitride Boornitride: Bestaat uit platte, achthoekige kristallen die vrij over elkaar glijden. Vanwege deze eigenschap wordt dit witte poeder in cosmetica gebruikt voor gemakkelijk aanbrengen; geeft uitstekende hechting en“soft-focus”-eigenschappen.

Buckwheat Seed Extract Boekweitextract: Afkomstig uit de granen van Polygonum fagophyrum. Vermindert zwelling rond de ogen.

C Calcium Sulfate Calciumsulfaat: Een fijn, geurloos, smaakloos mineraal poeder dat gebruikt wordt als kleurend en verstevigend ingrediënt.

Calendula (Marigold) Calendula (Goudsbloem): Heeft kalmerende, antiseptische, anti-jeukende en ontstekingswerende eigenschappen. Efficiënt voor een vette en/of gevoelige huid en bij acné. Het extract wordt gehaald uit de bloesem van de goudsbloem.

Candelilla Wax Candelillawas: Een kruidenwas die uit verschillende Euphorbiaceae-soorten gehaald wordt. Wordt gebruikt bij cream to powder (een crème die, eenmaal aangebracht, poeder wordt) om textuur te geven.

Caprylic/Capric Triglyceride Caprylische/Caprische triglyceride: Een oliemengsel afkomstig uit kokosnootolie. Vooral gebruikt voor het verspreiden van pigment.

Carbomer Carbomer: Een dikke, stabiele emulsie.

Carmine Karmijn: Een karmozijnrood pigment afkomstig uit Mexicaanse en Midden-Amerikaanse kevers, die zich voeden op cactussen. (De kleuring is niet giftig en stond op de lijst voor gebruik in voedsel van het FDA in 1977). De stralend rode kleur bestaat alleen als de kevers een natuurlijke dood sterven en dit doen ze met honderden of duizenden tegelijk, eens ze gepaard hebben. Dan worden ze van de cactus gezogen en opgestuurd voor extractie. Veganisten en mensen die Kosher leven, willen dit misschien vermijden.

Carnauba Wax Carnaubawas: Afkomstig uit de bladeren van een Braziliaanse boom om het vochtgehalte te behouden. De inwoners noemen hem de levensboom omdat ze verschillende producten van de boom gebruiken.

Castor Seed Oil Castorolie: Afkomstig uit de bonen van de Castorplant. Kalmeert de huid.

Cellulose Cellulose: De voornaamste vezelcomponent van planten. Gebruikt in de cosmetische industrie als verdikkingsmiddel en om andere ingrediënten te binden.

Cetyl Alcohol Cetylalcohol: Een stevige, vette alcohol gebruikt als verzachtend middel en emulgator. Functioneert ook als verdikkingsmiddel en drager voor andere ingrediënten.

Chamomile Extract Kamille-extract: Ontstekingswerend en antiseptisch. Studies hebben aangetoond dat het droogheid, jeuk, roodheid en gevoeligheid vermindert bij een geïrriteerde en ontstoken huid. Afkomstig uit knopjes van kamillebloemen.

Chromium Oxide Greens Chromiumoxidegroen: Oxides van chromium die voorkomen in de aardkorst. Er bestaat enig risico op allergische reacties. Wordt gebruikt in de smaragdgroene, taupekleurige, en kaki oogschaduwen; Navy lenghtening mascara; Auburn en Brunette wenkbrauwengel; Brunette wenkbrauwenkits.

Cocamidopropyl Hydroxysultaine: Cocamidopropyl Hydroxysultaine: Een antistatisch ingrediënt in haar- en huidverzorgingsproducten.

Cocoa Extract Kokosextract: Afkomstig uit de korrels van rijpe zaden van de Theobroma Cacao plant. Wordt gebruikt als smaakstof.

Coconut Oil Kokosnootolie: Een natuurlijk verzachtend en hydraterend middel.

Coenzyme Q10 Co-enzym Q10: Een natuurlijk voorkomend metabolisch enzym dat in elke levende cel van het lichaam zit. Als CoQ10 dagelijks gebruikt wordt, helpt dat het verouderingsproces te vertragen. Stimuleert de vitale energie die nodig is opdat de huidcellen zichzelf kunnen genezen, beschermen en verjongen. Tests tonen aan dat CoQ10 DNA-schade vermindert tot 70%. Behoudt de dermale matrix. De diepte van de rimpels wordt verminderd met 27%. Epidermale verandering en vernieuwing van de cellen wordt verhoogd. Werkt als krachtige antioxidant.

Corallina Officinalis Extract Corallina Officinalis Extract: Extracten van zeewier afkomstig uit sommige van de rijkste zeebodems. Hermineraliseert de huid.

Cranberry Fruit Extract Extracten van veenbessen: Een natuurlijke antioxidant die een frisse, natuurlijke smaak heeft en die ook de natuurlijke oliën in de lip plumper fris houden.

Cucumber Fruit Extract Komkommerextract: Een kalmerend middel.

Cyclomethicone Cyclomethicone: Afkomstig uit silica. Gebruikt als verzachtende crème en om vlot over de huid te kunnen glijden. (Zie Dimethicone.)

Cyclopentasiloxane Cyclopentasiloxane: Siliconencrème.

D Decyl Glucoside Decyl Glucoside: Helpt een geïrriteerde huid te kalmeren.

Dimethicone Dimethicone: Gemaakt uit zand (silica) dat een combinatie is van mineralen, maar vooral bestaat uit kwarts. Dit ingrediënt vervangt de nood aan oliën en is de deklaag van onze gemicroniseerde titaniumdioxide. Helpt verspreiden en verleent een opmerkelijke zachtheid en romigheid aan het gehele product. Verbetert ook de dekking zonder het zwaarder te maken. Bovendien is het niet-comedogeen en zeer waterafstotend. Het geeft gemicroniseerde titaniumdioxide het hoogste lichtbrekende vermogen van alle soorten titanium. In een recent medisch artikel, “Effective Sunscreen Ingredients and Cutaneous Irritation in Patients with Rosacea”, demonstreerden Dr. Nichols en collega's dat de toevoeging van beschermers op basis van siliconen (dimethicone en cyclomethicone) aan zonnefilters, irritatie in het gelaat, waarmee mensen met acne rosacea te maken krijgen, door deze producten fel vermindert. De artsen voerden dit onderzoek uit omdat in hun medische ervaring, patiënten met acne rosacea vooral gevoelig zijn voor irritatie veroorzaakt door ingrediënten in zonnecrèmes. De resultaten van het onderzoek tonen aan dat dimethicone en cyclomethicone, naast hun beschermende werking, ook uitstekend werken als vochtinbrengers.

E Ethyl Macadamiate Ethyl Macadamiate: Een ester Macadamia-olie noot, gebruikt als verzachtend middel.

Ethylhexyl Palmitate Ethylhexyl Palmitaat: Een verzachtend middel van palmolie.

F Flavor Smaak: Vanille

G Ginger Root Oil Gemberwortelolie: Gebruikt voor de smaak.

Glycerin Glycerine: Afkomstig uit plantaardige olie. Gebruikt als oplosmiddel.

Glyceryl Polymethacrylate Glyceryl Polymethacrylaat: Een glycerine ester. Gebruikt als verdikkingsmiddel.

Glyceryl Stearate Glyceryl Stearaat: Afgeleid van glycerine. Gebruikt als emulgator en vochtinbrenger.

Grape Seed Extract Druivenpitextract: Extract dat gebruikt wordt voor zijn genezende en kalmerende eigenschappen en als antioxidant.

Grapefruit Peel Oil and Grapefruit Seed Extract Pompelmoesschil olie en pompelmoespit extract: Gebruikt als antibacterieel middel en natuurlijk bewaarmiddel.

Green Tea Leaf Extract Extract van groene theebladeren: . Men heeft recent ontdekt dat dit extract zeer voedend en gezond is. Het antioxiderende effect hiervan is 20 keer zo groot als dat van vitamine E en verhoogt het effect van zonnefilters. Bevat veel methylxanthines, waarvan de Stichting tegen huidkanker denkt dat het huidkanker kan voorkomen. Groene thee vermindert ook huidirritatie.

H Hyaluronic Acid Hyaluronzuur: Waterbindend middel.

Hydrated Silica Gehydrateerde silica: Gemaakt uit zand. Kan zeven keer zijn moleculair gewicht vasthouden en absorbeert overtollig talg daardoor uitstekend.

Hydrogenated Castor Oil Hydrogeneerde castorolie: Geperst uit bonen van de castorolie plant. Verzachtend voor de huid. In combinatie met castorolie, bijenwas en carnaubawas vormt het een natuurlijk alternatief voor ingrediënten die op petroleum gebaseerd zijn en die in de conventionele cosmetica worden gebruikt.

Hydrogenated Jojoba Oil Hydrogeneerde jojobaolie: Olie afkomstig uit de zaden van de woestijnstruik Simmondsia chinensis. Werd lang gebruikt door Mexicaanse en Amerikaanse indianen voor haar- en huidverzorging. Hydrogenatie is het proces waarbij hydrogeen gas toegevoegd wordt onder hoge druk om vloeibare oliën vast te maken. Dit proces wordt gebruikt om margarine en bakvet te vervaardigen.

Hydrolyzed Algae Extract Gehydroliseerd algenextract: Olievrije conditioner die antistatisch werkt en het natuurlijke haar en penselen vervaardigd van natuurlijke haren helpt herstellen. Hydrolyse betekent dat het deels in water veranderd is.

Hydrolyzed Jojoba Esters Gehydroliseerde jojobaester: Hydrolise betekent deels in water veranderd.

Hydrolyzed Soy Protein Gehydroliseerde sojaproteïne: Zuivert, beschermt en versterkt.

Hydrolyzed Wheat Protein Gehydroliseerde tarweproteïne: Hydrolyse betekent deels in water veranderd.

Hydroxyethylcellulose Hydroxyethylcellulose: Een cellulose gom.

I Iron Oxides Ijzeroxides: Ijzeroxide is ijzer gecombineerd met zuurstof. Het wordt in de natuur gevonden of synthetisch geproduceerd. De kleur varieert van rood naar bruin, zwart tot oranje of geel, afhankelijk van de water- en zuiverheidgraad.

Isopropyl Jojobate Isopropyl jojobaat: Gewonnen uit natuurlijke jojobaolie. Wordt gebruikt om zijn kalmerende en hydraterende huidverzorgingseigenschappen. Een verbinding van twee jojoba-esters om vocht beter vast te houden. Jojoba lijkt het meest op huidtalg.

Isostearyl Neopentanoate Isostearyl Neopentanoate: Een verzachtend middel.

J Jojoba noten Jojoba-noten: Olie afkomstig uit de zaden van de woestijnstruik Simmondsia chinensis. Werd vele jaren gebruikt door Mexicaanse en Amerikaanse indianen voor haar- en huidverzorging. Deze olie komt het dichtst in de buurt bij de natuurlijke huidsmeer van de huid. Beschermt tegen UV-stralen. Een ester is een molecule van een vetzuur en een vetalcohol.

Jojoba Seed Oil Jojobazaad olie: Olie gehaald uit de zaden van de woestijnstruik Simmondsia chinensis. Werd vele jaren gebruikt door Mexicaanse en Amerikaanse indianen voor haar- en huidverzorging. Deze olie komt het dichtst in de buurt bij de natuurlijke huidsmeer. Beschermt tegen UV-stralen.

K Kaolin Kaolien: Ook gekend als Chinese Klei. Helpt bij het dekken en bij het absorberen van een teveel aan talg, afgescheiden door de huid.

Kelp Extract Kelpextract: Oliestabilisator. L Lemon Peel Oil Citroenschil olie: Een olie afkomstig uit de verse schil van de citroen. Gebruikt voor de smaak en heeft ook eigenschappen als zuiverend middel en als decongestivum. Het is verfrissend en zuiverend voor de huid en een natuurlijk middel dat zorgt voor een betere gemoedstoestand. In Aromatherapy for Vibrant Health and Beauty vertelt auteur Roberta Wilson dat citroenolie “klaarheid, concentratie en geheugen versterkt. Het kalmeert of voorkomt emotionele uitbarstingen. Helpt tegen depressies, vermindert angst, versterkt vastberadenheid en helpt bij het communiceren en het nemen van beslissingen."

Licorice Extract Zoethoutextract: Is een efficiënte natuurlijke verlichter die overal gebruikt wordt. Heeft ook ontstekingswerende en verzachtende eigenschappen.

Lilac Extract Jasmijnextract: Gebruikt voor de geur. M Macadamia Seed Oil Macadamia noten olie: Een verzachtende middel afkomstig uit het zaad van een kleine groenblijvende boom die leeft in de regenwouden langs de kust van Middenoost Australië (New South Wales en Queensland) en die commercieel geteeld wordt in Hawaï en in Frankrijk. Macadamia notenolie lijkt op huidsmeer, de olie die op natuurlijke wijze ter bescherming door de huid geproduceerd wordt. Het bevat magnesium en thiamine, wordt goed geabsorbeerd door de huid en werkt zeer verzachtend en kalmerend.

Magnesium Ascorbyl Phosphate Magnesium Ascorbyl Fosfaat: (Vitamine C): Een stabiele afgeleide van ascorbinezuur. Er is aangetoond dat het de vorming van melanine onderdrukt. Werkt beschermend tegen beschadiging van de huid door UVB stralen. Als antioxidant en ontstekingswerend middel kan het gebruikt worden na het peelen omdat een minder zure pH heeft dan Vitamine C op water gebaseerd.

Manganese Violet Mangaan Paars: Een kleurmiddel

Mango Seed Oil Mangopit olie: Olie afkomstig uit het fruit van een tropische groenblijvende boom

Meadowfoam Seed Oil Donzige moerasbloem pitolie: Geperst uit de zaden van de donzige moerasbloem

Mica Mica: Te vinden in de natuur in gekristalliseerde, dunne elastische blaadjes die gemakkelijk gescheiden kunnen worden. De kleur varieert van lichtgroen, bruin of zwart tot kleurloos. Het kan glimmend of mat zijn. We gebruiken mica omdat het vlotjes over de huid glijdt en daarbij geen glans doet ontstaan.

Montmorillonite Montmorilloniet: Een heel zacht phyllosilicaat mineraal dat zich vormt in microscopische kristallen die een klei vormen. Wordt gebruikt als verdikkingsmiddel en emulgator en om make-up pigmenten aan te brengen. Meer dan 200 culturen gebruikten deze klei voor medische doelen. Bijvoorbeeld de Oude Egyptenaren, de Esseners, de pre-Azteken en andere inboorlingen uit Mexico, Noord- en Zuid-Amerika.

Myrrh Extract Mirre-extract: Genezende pijnstillende eigenschappen. Een van de giften van de Drie Koningen. N O Octyldodecanol Octyldodecanol: Emulgator, kalmerend en verzachtende ingrediënt.

Oleic Acid Oliezuur: Afkomstig uit verschillende dierlijke en plantaardige vetten en oliën. Ons oliezuur is plantaardig.

Olive Leaf Extract Olijblad extract: Een antioxidant en natuurlijk bewaarmiddel.

Ozokerite Ozokeriet: Natuurlijk voorkomend wasachtig mineraal; een mengsel van koolwaterstof. Een emulgator en verdikkingsmiddel. P Palm Oil Palmolie: Een natuurlijk verzachtende hydraterend ingredient.

Palmitoyl Oligopeptide Palmitoyl Oligopeptide: Het natuurlijk tripeptide Gly-His-Lys. Een biologische eigenschap van dit tripeptide is het stimuleren van de neosynthese van collageen en glycosaminoglycanen. Na een klinisch onderzoek van meer dan 30 dagen vertelden de vrijwillige proefpersonen dat het de hydratatie van de lippen verbetert, kloven in de lippen vermindert en het volume van de lippen toeneemt.

Panthenol Panthenol: Vitamine B Complex Factor. Gebruikt om het haar te verzorgen. Het is goed voor het menselijk weefsel.

PEG-100 Stearate PEG-100 Stearaat: Een emulgator.

Peppermint Leaf Extract Pepermuntextract: Een smaakstof.

Phenoxyethanol Phenoxyethanol: Een bewaarmiddel.

Phospholipids Fosfolipide: Een complexe vetstof die in levende cellen zit. Ze binden water en houden het op zijn plaats.

Phytonadione Phytonadione: (Vitamine K): Dr. Geoffrey Nase, rosacea deskundige, zei: “Vitamine K is het geheime wapen van plastisch chirurgen bij postoperatieve kneuzingen (beschadigde bloedvaten). Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het de bloedvaten versterkt (arteriolen, capillairen en venulen). Kleine concentraties vitamine K toegevoegd aan je dagelijkse routine kunnen een heel positief effect hebben op wallen onder de ogen (zwellingen), op donkere randen onder de ogen (verwijde venulen die gedeoxideerd bloed doen terugvloeien) en op rode verwijde arteriolen waarvan de structuur niet beschadigd is.”

Pine Bark Extract Denneschors extract: 85% tot 95% proanthocyanidines en flavonoïden afkomstig uit de Franse zeedenschors (Pinus Pinaster). Het is een krachtige opruimer van vrije radicalen en een bewaarmiddel. Het vermogen als antioxidant is 50 keer groter dan dat van vitamine E en 20 keer groter dan dat van vitamine C. De moleculaire structuur is veel kleiner dan die van de vitamines E en C en daarom dringt het vlotter door van de epidermis in de dermis. Het is in water oplosbaar en, zeer belangrijk, het is veilig. We hebben de heilzame werking van de antioxidanten in onze formules op de huid niet getest, maar er zijn verscheidene klinische rapporten die de topicale waarde als opruimer van vrije radicalen en als beschermend middel tegen beschadiging door UVB straling officieel bevestigen.

Plankton Extract (Algae Extract 1, an Omega 3 acid) Planktonextract (Algenextract 1, een Omega 3-zuur): Een hoogstaand extract van zeemineralen waarvan bewezen is dat ze de huid voeden, het vochtvasthoudend effect versterken, heilzaam zijn voor alle huidtypes, maar vooral heilzaam voor een droge en mature huid. Het ontstekingswerende effect is bewezen en het verzacht de gevoelige huid. Naast kalmeren, helpt het de wederopbouw van de hydrolipide film die als barrière het natuurlijke vochtgehalte van de huid op peil houdt. Dit verhoogt de bescherming tegen vochtverlies zodat een gevoelige huid niet alleen beschermd is, maar ook echt verbetert.

Polyethylene Polyethyleen: Gemaakt door polimerisatie van etheen. Zorgt voor lage vochtigheidsabsorptie en een goede afscheiding.

Pomegranate Extract Granaatappelextract: Een krachtige natuurlijke antioxidant die ellagzuur bevat. Dat beschermt de huidcellen tegen de verouderende effecten van beschadiging door vrije radicalen. Het beschermt ook tegen de zon en is een natuurlijk bewaarmiddel.

Potassium Sorbate Kaliumsorbaat: Een bewaarmiddel, vooral tegen schimmel en gist. Niet giftig.

PVP PVP (Polyvinylpyrrolidon): Kunsthars dat lijkt op albumine. Wordt gebruikt voor zachtheid en texture. (Wordt vaak gebruikt in voedsel en in bloed als expander.) Q

R Red 30 Lake Rood 30 Kleurstof: Natuurlijke kleur van de indigoplant bestaande uit calcium.

Red 7 Lake Rood 7 Kleurstof: Boomhars bestaande uit calcium.

Rice Starch Rijstzetmeel: Gemaakt uit verpulverde rijstkorrels. Het is een kalmerend middel, en vormt een beschermende film wanneer het aangebracht wordt.

Rosemary Leaf Extract Rozemarijnblad extract: Afkomstig uit de groenblijvende boom. Bevat antioxidanten en heeft ontstekingswerende eigenschappen. S SD Alcohol 39-C SD Alcohol 39-C: Antibacterieel en antiseptisch. Verdampt snel. Ontstaan door fermentatie van zetmeel, suiker en andere koolhydraten.

Seaweeds (Algin, Agar, Carrageenan) Zeewier (Algin, Agar, Carrageen): Heeft ontstekingswerende eigenschappen en voedt en hydrateert bovendien de huid. Mensen die allergisch zijn aan schaaldieren moeten deze ingrediënten vermijden.

Shea Butter Karitéboter: Een natuurlijk vet afkomstig uit de vrucht van de karitéboom.

Silica Silica: Een absorberend poeder en verdikkingsmiddel

Silicone Powder Siliconenpoeder: Gebruikt voor textuur.

Sodium PCA Sodium PCA: Een essentieel aminozuur en vochtinbrenger. Bereikt zones van de huid die het sodium PCA van de huid zelf niet kan bereiken.

Sorbitan Isostearate Sorbitaanisostearaat/Sorbitaanstearaat: Een hydraterend middel dat de huid fluweelzacht maakt.

Soybean Oil Sojaboon olie: Een natuurlijke vochtinbrenger en antioxidant.

Squalane Squalaan: Een natuurlijk vochtinbrenger.

Stearic Acid Stearinezuur: Afkomstig uit boterzuren, cascarilla schors en andere oliën. Wordt gebruikt om te verzachten.

Sunflower Seed Oil Zonnebloemzaadolie: Afkomstig uit de gemalen zaadjes van grote zonnebloemen. Bevat grote hoeveelheden Vitamine E.

Superoxide Dismutase Superoxide Dismutase: Een koperhoudend enzymproteïne dat vrije radicalen afbreekt. T Tangerine Extract Mandarijnextract: Een natuurlijk extract uit de schil van rijpe mandarijnen dat wordt gebruikt om te huid te kalmeren en te voeden.

Tea Tree Extract Theeboomextract: Een natuurlijk antiseptisch middel.

Titanium Dioxide Titaniumdioxide: Afkomstig uit titanium, dat uit mineralen als rutiel en ilmeniet gehaald wordt. Het heeft een dekkende en kleurende kracht voor wit pigment en staat in de verhandeling van het FDA als een van de zuiverste en meest efficiënte ingrediënten voor zonbescherming.

Tocopherol Tocoferol: Vitamine E. Een topicale antioxidant en natuurlijk bewaarmiddel met veel gekende voordelen voor de huid. We gebruiken natuurlijke vitamine E omdat dat zelden allergische reacties opwekt.

Tribehenin Tribehenin: Een ester van glycerine en beheenzuur, een vetzuur in het olie van zaden. Kalmerend, verzachtend en glijdend.

Triisostearyl Citrate Triisostearyl Citraat: Een gel gemaakt uit citroenzuur die textuur geeft en vlotjes over de huid glijdt; ons natuurlijk alternatief voor de ingrediënten op basis van petroleum die traditioneel gebruikt worden in andere lippenstiften en balsems.

Turbinado Sugar Turbinado Suiker/Rietsuiker: Organische, bruine suikerkristallen die zacht scrubben. U Ultramarines Ultramarines: Gemaakt uit het verpulveren van het mineraal lapis lazuli. Het is een levendig blauw.

V Vanilla Extract (and) Sweet Almond Extract Vanille-extract (en) Extract van zoete amandel: Een mix van essentiële oliën van vanille en zoete amandelenzaad. Functioneert als sterk, volledig natuurlijk bewaarmiddel. W Wheat Germ Glycerides Tarwekiem Glyceride: Hoog gehalte aan Vitamine E, een krachtige antioxidant, wordt gebruikt voor de textuur en als verzachtende crème.

Wheat Starch Tarwezetmeel: Een verbinding van tarwezetmeel, een product van de graankorrel. Wordt gebruikt voor de verzachtende en kalmerende eigenschappen.

White Tea Leaf Extract Witte Theeblad extract: Bevat geconcentreerde antioxidante eigenschappen

Willow Bark Extract
Wwilgenschors extract: Uitstekende ontstekingswerende en antibacteriële eigenschappen. Het is een van de weinige ingrediënten die in de natuur te vinden zijn en het is ook een OTC-middel. Een natuurlijke bron van salicines en beta-hydroxyzuren die vooral helpen bij een huid met acne.

Witch Hazel Extract Toverhazelaar extract: Een natuurlijk astringerend middel dat snel verdampt. X Xanthan Gum Xanthaangom: Wordt ook dextrosegom genoemd. Wordt gebruikt als verdikkingsmiddel, emulgator en stabilisator. Y Ylang Ylang Flower Extract Extract van Ylang Ylang-bloem: Aftreksel van ylang ylang essentiële olie. Ylang Ylang is een stabilisator van huidsmeer en een zogezegd afrodisiacum. Z Zinc Oxide Zinkoxide: Ook gekend als zinkbloemen. Afkomstig uit het mineraal sfaleriet, dat voorkomt in kalksteen en dolomiet. Zink zou de genezing van huidaandoeningen bevorderen. Het is onoplosbaar in water. In een zalf wordt het gebruikt als antiseptisch middel en als bescherming tegen huidziekten.

Zinc Stearate Zinkstearaat: Zinkzeep (een mengsel van zinkzouten). Veel gebruikt in de cosmetische